2013 december Kunst, muziek en theater

Kunst, muziek en theater

Kunst, muziek en theater

In tijden van economische recessie komen kunst en cultuur vaak als eerste onder druk te staan. PZ is van mening dat er gezocht moet worden naar mogelijkheden om de kunst- en culturele activiteiten op een aanvaardbaar niveau te houden. Van belang daarbij is dat kosten voor de accommodaties worden teruggebracht zonder dat dat al te veel afbreuk doet aan de activiteiten. Dit kan door het toepassen van integraal en multifunctioneel accommodatiegebruik. Dit zal o.a. in de toekomst gestalte krijgen door het realiseren van een Brede School (IKC) binnen het project Bloemenweide Noord.

Uiteraard bepaalt de kleinschaligheid van Zoeterwoude mede het aanbod aan activiteiten. Voor bezoek aan grote theaterproducties zijn we hoofdzakelijk aangewezen op omliggende gemeenten. Lokale initiatieven die op eigen terrein worden aangeboden (toneelvereniging, kindertheater, muzikale activiteiten) willen we stimuleren.

De bibliotheken zijn een lokale basisvoorziening. Deze willen we behouden door het stimuleren van samenwerking en nog meer gebruik te gaan maken van vrijwilligers om daar waar mogelijk kosten te besparen. Het werk van het grote aantal in Zoeterwoude woonachtige beeldend kunstenaars willen we behouden (indien gewenst) voor een groter publiek. Ondanks de beperkte omvang van onze gemeente worden, dankzij enthousiaste initiatieven van inwoners en ondernemers, diverse soorten optredens georganiseerd voor een breed publiek. Dit houdt Zoeterwoude levendig!

Actiepunten

  • Jongeren en ouderen faciliteren bij culturele activiteiten door het bevorderen van integraal en multifunctioneel accommodatiegebruik.
  • Handhaving van de bibliotheken in het dorp en de Rijndijk.

Het bereikbaar en toegankelijk maken van werk van Zoeterwoudse kunstenaars voor een breder publiek (via website, exposities in het gemeentehuis etc.).

Facebook
']); _gaq.push(['_setDomainName', 'none']); _gaq.push(['_setAllowLinker', true]); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();