2013 december Natuur en milieu

Natuur en milieu

Natuur en milieu

[dropcap]De[/dropcap] kernwaarden van Zoeterwoude zijn groen, weids, agrarisch met een dorps karakter. Belangrijke waarden waarmee we ons onderscheiden en die we voor de toekomst willen bewaren.

Zoeterwoude vervult een brugfunctie tussen de stad en het Groene Hart. Die positie moeten we koesteren en verder uitbouwen. De boerenbedrijven zijn cruciaal voor het voortbestaan van dit unieke veenweidegebied, dat een “groene oase” vormt in de verstedelijking van de Randstad. PZ wil de agrarische recreatie zoveel mogelijk stimuleren en ondersteunen en promotie maken voor de lokale producten uit het landelijk gebied. We willen actief meewerken aan innovaties in de bedrijfsvoering die hier een positieve bijdrage aan leveren.

We vinden het erg belangrijk dat jongeren actief in aanraking worden gebracht met de natuur. Daarom willen we zowel in het dorp, als aan de Rijndijk schooltuinen voor de basisscholen realiseren.

Actiepunten

  • Ondersteuning voor agrarische bedrijven bij het bevorderen van een duurzame, milieuvriendelijke en natuurvriendelijke bedrijfsvoering.
  • Het bevorderen en ondersteunen van agrarische recreatie en lokale producten.

Het op korte termijn realiseren van schooltuinen voor basisscholen

Facebook
']); _gaq.push(['_setDomainName', 'none']); _gaq.push(['_setAllowLinker', true]); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();