2013 december Sport en recreatie

Sport en recreatie

Sport en recreatie

[dropcap]IN[/dropcap] de vorige raadsperiode is het helaas niet gelukt om een door de overheid opgesteld en gefinancierd sportplan binnen Zoeterwoude gestalte te geven.

In dit landelijke plan staat beschreven hoe buurtsportcoaches sporten en bewegen kunnen bevorderen, met als doel overgewicht terug te dringen en de gezondheid te verbeteren. PZ blijft echter van mening dat het goed is om de door het rijk beschikbaar gestelde budgeten te benutten en kiest er voor om deel te nemen aan dit landelijke sportprogramma. We streven ernaar dat 60% van de bevolking minimaal 2 maal per week aan het sporten is.

We willen de bestaande sportaccommodaties in Zoeterwoude, waaronder het zwembad, in stand houden. Verder willen we de sportieve en recreatieve mogelijkheden ontwikkelen bij het nieuwe Recreatief Transferium, bv. een trimbaan, roei- en kanomogelijkheden, klim- en klautertoestellen, verhuur van fietsen, skeelers ed.

actiepunten

  • Aansluiten bij het landelijk georganiseerde sportprogramma en een buurtsportcoach in Zoeterwoude aanstellen.
  • Behoud van sportaccommodaties, zoals bijvoorbeeld het zwembad, met een actieve rol in het stimuleren van bewegen.
  • Stimuleren dat (sport)verenigingen meer samenwerken, en dat faciliteiten multifunctioneel zijn (bv. sportvelden, kleedkamers, kantine).
  • De huidige openbare speelplekken, klimrekken, trapveldjes, jeu de boules-banen etc. behouden en indien mogelijk uitbreiden.

Een aaneengesloten recreatief netwerk van wandel-, fiets-, hardloop- en skeelerpaden onderhouden en waar mogelijk uitbreiden.

Facebook
']); _gaq.push(['_setDomainName', 'none']); _gaq.push(['_setAllowLinker', true]); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();