2016 november Brede school in Zoeterwoude

Brede school in Zoeterwoude

Brede school in Zoeterwoude

brede-school-zoeterwpude

Het schooljaar 2018/2019 zal voor kinderen in Zoeterwoude-dorp in de nieuwe Brede School van start gaan.
Tot nu toe liggen planning en ontwerp van de Brede School netjes op schema. In het tweede kwartaal van 2017 kan gestart worden met de bouw.
Eerst zal Emmaushof gesloopt moeten worden. Aangezien de nieuwbouw van Emmaus ook volgens planning verloopt, zal het slopen van de huisjes in het eerste kwartaal van 2017 kunnen plaatsvinden.

In het nieuwe gebouw komen meerdere gebruikers. Behalve de Stichting Kinderopvang Zoeterwoude (SKZ), met kinderopvang en buitenschoolse opvang, het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en de Openbare Bibliotheek, komt er natuurlijk de nieuwe Brede School. Dit is een fusieschool van de drie Zoeterwoudse basisscholen, t.w. Westwoud, Klaverweide en Corbulo, die onder bestuur van de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden (SCOL) zal komen te vallen. Het openbaar onderwijs in Zoeterwoude zal hiermee verdwijnen, hetgeen Progressief Zoeterwoude betreurt. Gezien de prognose van leerling-aantallen lijkt het openbaar onderwijs echter, ook in Zoeterwoude, onvoldoende levensvatbaar. Zoeterwoude volgt hierin de landelijke trend dat er een terugloop is van openbaar onderwijs.

PZ is zeer te spreken over de nieuwe combinatie van onderwijs, kinder- en buitenschoolse opvang, Bibliotheek en CJG. Een brede leer- en leefomgeving op school en in vrije tijd, biedt maximale ontwikkelkansen voor kinderen en jongeren.
Met duurzaamheid als uitgangspunt, voldoet de nieuwe leer, werk- en leefomgeving aan alle moderne gebruikerseisen en -gemakken. Het gebouw is modern, licht en ruim van opzet.
Ook qua bereikbaarheid voldoet het nieuwe gebouw aan de huidige eisen. Om de brede school veilig te kunnen bereiken is reeds een extra weg aangelegd. Het oude gemaal is hiertoe al gesloopt en er ligt alvast een tijdelijke weg, die met name voor de bouwfase gebruikt zal worden. Uiteindelijk komt er een definitieve weg die een veilige bereikbaarheid van de brede school mogelijk maakt, waarbij auto’s en fietsen gescheiden worden, zodat kinderen op een veilige manier naar school kunnen komen of gebracht kunnen worden.

Meer informatie vindt u hier

Facebook
']); _gaq.push(['_setDomainName', 'none']); _gaq.push(['_setAllowLinker', true]); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();