Eva

Eva


Eva De Bruyker

Portefeuilles

Dierenwelzijn, Duurzaamheid

Eva De Bruyker

Eva De Bruyker (1975) is sinds 2018 lid van de fractie van PZ


“Dierenwelzijn staat bij PZ voorop en moet actief gehandhaafd worden.”


Als dierenarts in Zoeterwoude-Dorp heb ik veel te maken met dierenwelzijn en zorg voor onze dieren in het algemeen. Ik ben geboren en getogen in Antwerpen centrum, België. De opleiding tot dierenarts duurt 6 jaar en heb ik in 2001 in België gedaan met succes afgerond.

Na wat kleine omzwervingen via Maastricht en Den Haag, kon ik aan de slag bij dierenkliniek ’t Leidse Land. Hier werk ik nu al 12 jaar als parttimer. Een deel van mijn werkzaamheden bestaat uit spreekuren, maar mijn bijzondere interesse en specialisatie gaat uit naar de tandheelkunde bij gezelschapsdieren.

Als echte stadsmus emigreerde ik in 2003 naar Zoeterwoude. Ik kon hier in de regio een baan krijgen als gezelschapsdierenarts. Tot op de dag van vandaag woon ik nog steeds met veel plezier in Zoeterwoude-Dorp, ondertussen met zoon Jarne (13) en dochter Marie (11). Daarnaast heb ik natuurlijk een hond (Dieuwke) en twee katten.

Naast mijn werk en gezin hou ik van reizen, skiën, achtbanen, tennissen, dansen, op het strand wandelen met de hond en nog veel meer leuke dingen. Daarnaast zit ik momenteel in de oudercommissie van de Corbuloschool en de jeugdcommissie van ZTC tennis.

Als dierenarts sta ik de hele dag tussen de mensen. En tussen de dieren. Vaak hoor ik op de werkvloer wat er speelt in het dorp en deze kennis neem ik straks mee om de mensen in Zoeterwoude nog beter te vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Als lid van de gemeenteraad ga ik een nieuwe uitdaging aan, maar de grootste uitdaging ligt de komende jaren in het handhaven van een zelfstandig, duurzaam en groen Zoeterwoude waarin we het dierenwelzijn niet zullen vergeten.
Facebook