Corry

CorryPortefeuilles

Ouderen; Sociaal domein

Corry Rietdijk

Corry Rietdijk (1958) is sinds 2010 lid van de Gemeenteraad van Zoeterwoude

“PZ staat synoniem voor progressieve lokale politiek met een sociaal gezicht, met aandacht voor natuur en milieu, maar ook voor bedrijvigheid en werkgelegenheid. Politiek waarin de mens centraal staat. Dat is waar ik voor sta.”

Ik heb mijn HBO voortgezette opleiding HRM succesvol afgerond. Jarenlang heb ik eerst in de thuiszorg gewerkt om mijn carrière daarna voort te zetten als personeelsfunctionaris in de ouderenzorg. In mijn laatste baan werkte ik als P&O adviseur voor de rijksoverheid.

Ik ben getrouwd met Bart en heb twee zonen, Marin (20) en Arnon (22).

In mijn vrije tijd wandel en fiets ik veel en sinds dit jaar doe ik mee aan een laagdrempelige sport activiteit in de buitenlucht gericht om gezond oud te worden. Verder lees ik graag boeken, kranten en tijdschriften. Ook breng ik regelmatig een bezoek aan het museum en maak ik graag een stedentripje. Ik woon sinds 1983 in Zoeterwoude. Ik geniet nog steeds van het vele groen en de polders. Maar ik waardeer ook de centrale ligging, dicht bij Leiden. Hierdoor is het centrum veel gemakkelijker met de fiets of het openbaar vervoer te bereiken en kan ik de auto laten staan.

Als huidig raadslid heb ik als portefeuille het sociaal domein. Ik ben er trots op dat we in onze gemeente kwetsbare groepen zoveel mogelijk proberen te ondersteunen in hun dagelijkse leven. Als gemeente scoren we heel goed op sociale buurtcohesie. Dit moeten we in de komende jaren zien te behouden. Vanuit mijn achtergrond en ervaring wil ik hieraan een bijdrage leveren, zodat onze inwoners merken dat de politiek van PZ er ook voor hen is. Daarvoor is het belangrijk te weten wat er in de verschillende wijken leeft en wat onze inwoners belangrijk vinden.
Facebook