Jolanda

Jolanda


Jolanda Poppelaars

Portefeuilles

Ruimtelijke ordening

Jolanda Poppelaars

Jolanda Poppelaars (1980) is sinds 2018 commissielid voor PZ

“De inwoners en ondernemers in Zoeterwoude moeten de kans krijgen om bij te dragen aan de besluitvorming en zich echt gehoord voelen.”
Ik woon pas 2 jaar in Zoeterwoude-Dorp, maar voelde mij hier direct thuis. Dat ik ben opgegroeid in een dorp van vergelijkbare omvang in Brabant heeft daar vast mee te maken. Na bijna 20 jaar in Amsterdam en Den Haag te hebben gewoond, vind ik de kleinschaligheid en gemoedelijkheid van dit dorp erg prettig. Samen met mijn partner Ton en ons zoontje Gijs van 1 jaar geniet ik volop van al het moois dat deze omgeving te bieden heeft. Wij wandelen of fietsen graag met z’n drieën. Verder bezoek ik in mijn vrije tijd graag concerten en spreek ik af met vrienden of familie.

Na mijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam heb ik als jurist voor een aantal gemeenten en een provincie gewerkt. Ik ben daarna 5 jaar advocaat geweest met als specialisatie omgevingsrecht. Eind 2012 heb ik de overstap gemaakt naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daar werk ik 4 dagen per week als jurist/griffier aan beroepszaken op het gebied van ruimtelijke ordening en de omgevingswet. Dat houdt concreet in dat ik bestemmingsplanzaken inhoudelijk voorbereid voor de zitting en tijdens de zitting aantekeningen maak van wat de partijen, meestal een vertegenwoordiger van een gemeenteraad en een aantal inwoners of ondernemers, aanvoeren. Vervolgens bespreek ik met de rechters (‘staatsraden’) de uitkomst van de zaak en werk dit uit in een uitspraak. Dit is erg interessant en uitdagend werk.

De fractie van PZ heeft mij gevraagd om commissielid te worden. Ik grijp die kans met beide handen aan! Ik hoop met mijn kennis en ervaring op het gebied van bestuursrecht in het algemeen en omgevingsrecht in het bijzonder een bijdrage te kunnen leveren aan kwalitatief goede besluitvorming door de raad. Ik vind het belangrijk dat inwoners en ondernemers in Zoeterwoude de kans krijgen daar ook aan bij te dragen en zich echt gehoord voelen. Daar ga ik me voor inzetten. Samen houden we onze gemeente groen, sociaal en aantrekkelijk om te wonen!
Facebook