Mike

Mike


Michael van Es

Portefeuilles

Openbare orde veiligheid; Economie

Michael van Es

Michael van Es (1985) is sinds 2021 commissielid voor PZ

“De inwoners en ondernemers in Zoeterwoude moeten de kans krijgen

Sinds 2018 woon ik in Zoeterwoude Verde Vista, met mijn partner en mijn trouwe viervoeter Dyco. Als een echt mensen-mens ben ik opgegroeid in een echt arbeidersgezin waar de stamppot ’s avonds op tafel prijkte. Mijn gehele jeugd was ik vrijwel altijd buiten in de wijk te vinden en wist ikj van de hoed van de rand wat er speelde. Ik stelde wekelijks een lokaal krantje samen en bracht deze rond om de saamhorigheid en het hechte gevoel in de wijk zoveel als mogelijk vast te houden.

Na mijn opleiding ben ik de bouw in gegaan en ben als stukadoor aan de slag gegaan om nieuwe technieken te ontdekken en vorm te geven. Mijn passie voor het echte ambacht is mij altijd bij gebleven, alsmede het enorme sociale aspect in zowel het werk, als privé leven.

Ten tijde van de crisis ben ik een andere passie gaan najagen, in de detailhandel. Het waren roerige tijden en heb tien jaar een onderneming geleid aan de Haarlemmerstraat in Leiden. Het sociale aspect en dagelijks in contact staan met mensen is wat ik het liefste doe. Ondernemen zit mij in het bloed en ik haal altijd de meeste energie uit het werk door mij onder de mensen te begeven.

Sinds enkele jaren heb ik weer mijn eigen onderneming als stukadoor, ik restaureer graag ornamenten en lijstwerk van enkele tientallen of soms honderden jaren oud of zoek naar de uitdaging om met stucen design toe te passen als accentmuren of eye catchers. Ook hier ben ik het liefst altijd op zoek naar innovatieve manieren om het stuc te verwerken.

Ik hoor vaak wat er speelt in Zoeterwoude, is het niet op werk dan wel tijdens een wandeling met de hond. En daar hoor ik veel aspecten terugkomen waar ik denk dat er wel winst te behalen valt. Ik heb een grote interesse in de politiek en ben graag van alles breed op de hoogte. Ik kijk er naar uit om als lid van Progressief Zoeterwoude mij te kunnen ontplooien als duizendpoot en wat te kunnen betekenen voor Zoeterwoude en haar inwoners.
Facebook